top of page
Skovgaard's Bon Jovi - SOLGT

Stb. nr. 

Født d. 01.05.12 kl. 04.00

Køn. Vallak.

Status. Solgt.

Resultater. Fløj med 38 p og Bedste vallak 2015.

Bon Jovi kom til verdenen d. 1/5-12 kl 04.00 om natten. Han er opkaldt efter et gammelt rockband som hedder Bon Jovi.  Han er efter vores medium hoppe Belesta Bomlund som er kåret i 1. KL. med 45 point. Han er født sort, men bliver skimmel og er en stor frisk herre på 70 cm den første dag. Vi venter os meget af denne herre og vi synes selv han ser ret så fornuftig ud, så tiden må afgøre om han endag opnår licens, ellers bliver han en fantastisk brugspony. 

 

Vi forventer at stille ham til et par bedømmelser hen over de næste to år, og vi glæder os til at se hvordan kan klarer sig i showringen.

Afstamning

Bon Jovi er ud af vores egen avlshoppe Belesta Bomlund som igen kommer ud af Gillinto of Drakelaw. Vi er specielt glade for denne linje, da Gillinto har sat meget stor præg på den danske avl af skimlede shetlandsponyer. Vi synes Giillinto har bidraget med meget godt til den danske avl, og han er benyttet på et stort antal hopper, inden han desværre afgik ved døden.

Far: Sønderskovs Diskovery, 1. Kl. med 42 p.   Mor: Belesta Bomlund, 1. Kl. med 45 point
Foto - Hjortholm

Faderen er Sønderskovs Diskovery som blev standart & overall champion ved den danske hingstekåring i 2010. Han blev godkendt med karaktererne 9-8-8-8-9=42 point og med beskrivelsen:

 

Udtryksfuld pony af særdeles god type med godt øje. Blødt silkeagtigt hårlag. God tøjlelængde. God skulder. Velmarkeret manke. Lemmerne passende føre. Velmarkerede haser. Bevægelsen er god og fri i skridt. Velafbalanceret og fremgribende i trav.

 

Diskovery har endnu ikke nogle godkendte afkom i Danmark, men han ser ud til at avle særdeles positivt, og vi får helt sikkert nogle afkom at se til kåring indenfor de næste par år. Hans afkom har bl.a. deltaget i BIS finaler, fløjpladser, og mange med 9  i type. Nedenfor ses et udpluk af Diskovery's afkom. 

I de første 3 led af Diskovery's afstamning finder man hele 7 1. Kl. dyr, hvilket vidst meget godt bevidner kvaliteterne bag ham. Med Diskovery får vi gode solide blodlinjer ind som Netherley, Waulkmill, Transy, og Marswood. Det gør vi gennem Waulkmill Shian, Spool af Marswood, Merry Mentha of Netherley og Stelgale of Transy.  

Resultater

Unghesteskue i Skive 2015 - 1 af 3 med 38 p. BEDSTE VALLAK samt BEDSTE KLARGJORTE

Karakter 8-8-7-7-8

 

Udtryksfuld vallak af god type med et kønt hoved. God og harmonisk kropsbygning, med god skrå skulder. Dog hældende kryds. Velmarkerede lemmer, men med stegle koder. Bevægelsen i skridt er aktiv, med savner stabilitet i haserne. Bevægelsen i trav er taktfast. Ponyen er vist i korrekt udstillingsform. 

 

Dommer : Jane Lund og Jette Møller Sørensen.

 

Hurup Føl & Plagskue 2013 - nr. 2 af 3 med 38 p. og finaledeltager i BIS

Karakter 8-8-8-6-8

 
Pony af god type med en god hals. Gode rammer med passende føre lemmer. Bevægelsen i skridt er lidt kort og snæver for. Bevægelsen i trav er let og fri med godt indundergreb.

 

Dommer: Bent Christensen og Henning Lund.

 

Hurup Føl & Plagskue 2012 - nr. 2 af 4 med 40 p. og finaledeltager i BIS.

Karakter 9-8-8-8-7

 

Pony af særdeles god type med et kønt hoved. God kropsbygning med god harmoni mellem kropspartierne. God hals og god skulder. Lemmerne er passende føre med gode og korrekte vinkler på benene. Bevægelsen i skridt er lige og taktfast. Travbevægelsen er lige men savner energi.

 

Dommer: Merethe Henriksen & Pernille Bjerre

bottom of page