top of page
Evelina

Stb. nr. 

Stg. 102 cm

Pibe. 14 cm

Kåringsgrad. 2. KL. A med 40 point. 

Afkom. 

Skovgaard's Evoghini
Hesseldals
 Estrella

Hesseldals Exodus

Hesseldals Echo

Hesseldals Emmely

Evelina købte vi i vinteren 2017 hos Stutteri Hesseldal. En meget typefast standarthoppe, med det smukkeste lille ponyhoved, og bitte små ører. 

Evelina er født i Sverige hos Maria Fredriksson, og er importeret til DK i 2005 af Betina Retvig. 

Evelina er udstillet 2 gange i Sverige - som 3 års hvor hun opnåede 42 points og blev Reserve BIS (Best in Show) samt som 4 års med Estrella ved siden. Også her opnåede hun 42 points.

 

Afstamning

Evelina er ud af Sveriges helt enkelt bedste hoppestamme - stammen efter den berømmede Jessica v. Vliek.

 

Evelinas mor Ytterhalls Evita er selv udstillet med 45 points og 10 i type ... mere end 8 gange har hun været udstillet med 42 points eller derover.

 

Evelina er bl.a. søster til Ytterhalls Irina, udstillet 8 gange med 40-42 point, Champion Ungsto, diplom og BIM, Ytterhalls Jasmin, 40 point og diplomhoppe, Ytterhalls Livia, 43 point og diplomhoppe,  Ytterhalls Mistral, Champion Unghingst, flere gange BIS, 43 point og 10 på typen samt Salut, som opnåede svensk bedækningslicens ved kåring i april '09.

 

Går man et skridt tilbage til Ytterhalls Akleja, så er Akleja bl.a. mor til Ytterhalls Lacanobia 2 x 44 point, samt til de 2 godkendte avlshingste Ytterhalls Inferno og Ytterhalls Kanon.

 

Endelig kommer man til Jessica v. Vliek, som udover at være mor til Akleja, også er mor til Willeke  v.d. Kemp, udstillet med 45 point som højeste og flere gange med 10 i type, til Agree v. Spuitjesdom, som er en af Stutteri Smevallens stamhopper, ELIT hoppe, mor til 3 godkendte avlshingste - herunder Smevallens Hijacker som stod på station i Danmark i 2005 - samt til den smukke og højt præmierede hoppe Smevallens Glory, flere gange Champion Ungsto og BIS med 10 i type.

 

Den sidste søster i flokken af Jessica-børn er Ytterhalls Fellice, som er mor til 4 hopper, der alle har fået diplom som 3 års ... d.v.s. kåret med minimum 40 point ... den ene med 10 i type.

 

 

 

 

 

 

 

 

Resultater

Kåret i 2. KL. A (9-9-8-7-7) 

 

Pony af særdeles god type med kønt hoved og smukke ører. Særdeles god kropsbygning. Særdeles vel linieret overlinje. Lemmerne passende føre og rene. Bevægelsen god fortil, men løs i haserne bagtil.

 

Evelina er udstillet 2 gange i Sverige - som 3 års hvor hun opnåede 42 points og blev Reserve BIS (Best in Show) samt som 4 års med Estrella ved siden. Også her opnåede hun 42 points.

 

bottom of page