top of page

GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR
MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR

Så er året så småt ved at gå på hæld og det er tid til at se tilbage på året, som er gået på Stutteri Skovgaard. I skrivende stund er det en uge siden, Martin tog afsted til Australien og jeg, Kathrine, nyder at have fået juleferie til at kunne spendere tid med vores dejlige ponyer.

Året 2016 er snart forbi og et nyt og spændende år kan starte. Dog ser vi ikke skyggen af vinter i Vestjylland - jeg savner frost og snedækkede landskaber.

For os på stutteri Skovgaard har det været et begivenhedsrigt år, som vi er stolte af at kunne se tilbage på. I årets løb har vi fået kåret hele 3 dyr på stutteriet, samt en ny avlshoppe er ankommet stutteriet, som vi forventer os meget af.

År 2016 bød kun på et enkelt føl, som ankom i juni måned - Corlinda v.d. Hartoghoeve var ifolet med Vihrsgaardens Pearl Plato, som i vores øjne er en gudesmuk hingst med fantastiske blodlinjer. Et match vi så meget frem til resultatet af. Corlinda havde en ubesværet foling og hoppeføllet Skovgaard’s Charming Pearl ankom til verden. Hun har fået alt det bedste fra sine forældre og vi glæder os til at følge hendes udvikling. Og ikke mindst til at showe og vise hende frem i det nye år.

Jeg, Kathrine, tog igen i år turen til Holland til den årlige auktion sammen med fam. Vihrs, Rikke Hald, Mark de Baan og Angelica Petz. Det var en ubeskrivelig hyggelig tur, hvor vi blandt andet besøgte Shetlandponystal de Schellenkrans og Stal de Belschuur. De var meget gæstfrie og venlige, hvor vi fik set mange smukke ponyer. Hos Stal de Belschuur fik jeg et lille smugekig på vores nye hoppe, Avéla of Shetlane, som endnu ikke var kommet hjem. Det var kærlighed ved første blik!! Jeg takker for en god tur og vi er helt sikkert klar på en tur mere i 2017!

Året har budt på færre shows end tidligere med egen deltagelse, men ponyerne har dog opnået nogle fine resultater alligevel;

Unghesteskue i Skive

Vi startede showsæsonen til Unghesteskuet i Skive som traditionen tro. Med os havde vores vallak af egen avl - Skovgaard’s Bon Jovi. Her blev Bon Jovi belønnet med 38 point og blev SKUETS BEDSTE VALLAK og bedste klargjorte på dagen. Et resultat på egen avl, vi er meget stolte af. Bon Jovi blev senere på året solgt som fremtidig kørepony, hvor han trives rigtig godt. Tilkørslen er startet og vi følger ham fra sidelinjen. Bon Jovi har et fantastisk temperament og det er dejligt, at han bliver brugt som kørepony, når avlen ikke blev hans lod.

 
 
 
 
 
 
 
Føltid

Som tidligere skrevet ankom vores eneste føl til verden i juni måned - et velskabt hoppeføl efter vores nykårede hoppe Corlinda v.d. Hartoghoeve (Nelantines vd. Groote Woerd/Windekind v.d. Amstelhof) og hingsten Vihrsgaardens Pearl Plato (Heloak of Transy/Kerryston Pyana). Et føl, vi venter os meget af i fremtiden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gl. Estrup Dyrskue

For første gang i år valgte vi at tage til Gl. Estrup Dyrskue. Med os i traileren havde vi vores 16-årige veteranhoppe Belesta Bomlund. Hun blev pudset af og klargjort - det var efterhånden noget tid siden, Belesta var blevet udstillet. Jeg, Kathrine, fik æren af at fremvise hende og hun blev placeret som nr. 2 ud af 9 dejlige goldhopper. Dejligt at se at en hoppe som Belesta, stadig kan klare sig i showringen. Et hyggelig og uforglemmeligt skue - måske ses vi i 2017?

 
Hoppekåring

I juli stod årets hoppekåring for døren. En dag der for os var meget nervepirrende, for nu skulle vores indkøbte hopper fra Holland, Dike v’t Kleine Weitje og Corlinda v.d. Hartoghoeve vise sit værd. Dagen startede for Dike og jeg - vi fik leveret en rigtig fin mønstring for dommerne. Det rakte til en kåring i 2.kl.A med 40 point, placeret som nr. 2 ud af 8 goldhopper. Så blev det senere Martin og Corlindas tur i ringen - de levererede ligeså en fantastisk flot mønstring som også rakte til en kåring i 2.kl.A med 40 point på fløjen i et hold med 8 følhopper. En dag, der må siges at være meget ”blå”. Vi er tilfredse med at kunne tage to hopper med hjem til stutteriet, som nu er dansk kåret. Noget vi vægter meget højt, at alle vores avlshopper skal kåres.

Føl- og plagskue i Hurup

I august måned stod den på føl- og plagskue i Hurup. Det var en speciel dag for os, fordi vi for første gang fik mulighed for at udstille to halvsøstre efter Corlinda v.d. Hartoghoeve, nemlig Skovgaard’s Contiki efter Shadow v. Droika og Skovgaard’s Charming Pearl efter Vihrsgaardens Pearl Plato. Begge unghopper klarede det godt. Charming Pearl startede dagen med at tage fløjen ud af 3 med 40 point. Derefter blev det Contikis tur - hun blev nr. 2 ud af 4 med 39 point. Begge ponyerne fik mange rosende ord, specielt på bevægelserne, som er noget af det, vi arbejder på at forbedre til vores afkom på stutteriet.

Den svenske hingstekåring

Prikken over i’et på årets showsæson var den svenske hingstekåring. Vi valgte efter en lidt skuffende hingstekåring i Danmark for vores vedkommende at prøve lykken i Sverige. Så i starten af september tog vi den lange tur fra Vestjylland sammen med Steffen og Serina Juel til Älmhult i Sverige. Vores håb for en avlsgodkendelse til vores hingst MacCloud var på ønskelisten. Dagen var meget nervepirrende, da de i Sverige viser hingstene hele 3 gange for dommerne. Men MacCloud gik igennem kåringen og han er nu GODKENDT TIL AVL MED EU-LICENS!! Det var en stor dag for os, fordi det endelig blev en realitet, at vi nu har en godkendt avlshingst på stutteriet. Vi har troet på ham lige siden vi så ham første gang som 1-årig og derfor var det bare ekstra fedt, at det lykkedes.

Oktobershow

Oktobershow er efterhånden blevet et traditionsrigt skue for os at tage til, så selvfølgelig deltog vi også ved dette års show, som er helt fantastisk planlagt og velorganiseret! En fornøjelse at komme til! I år havde vi tilmeldt vores hingst MacCloud (Källbergets Miranda/Waulkmill Mactawish) og vores egen avl Skovgaards Contiki (Corlinda v.d. Hartoghoeve/Shadow v. Droika). Contiki imponererede den svenske dommer Maria Jansson og hun så de kvaliteter, vi selv ser i denne unghoppe. Hun blev belønnet med en fløjplads ud af 6 skønne unghopper - hun sluttede dagen som 4. bedste unghoppe på tværs af racer. Et resultat vi er meget stolte af. MacCloud klarede sig også godt. Han blev 2 ud af 4 - han måtte i år se sig slået af den underskønne Hesseldals Garfield, hvilket var velfortjent! MacCloud endte som 3. bedste hingst på tværs af racer, hvilket også må siges at være et flot resultat!

Avéla of Shetlane er hjemme!

Nu kan det næsten ikke blive bedre - og så lidt alligevel! Efter længere tids forhandling lykkedes det os at købe hoppen Avéla of Shetlane (Grace Jones of Shetlane/Boss v.d. Brouwerij). Avéla er et meget spændende avlsemne for os, da hun er ud efter Grace Jones of Shetlane (Baroness v. Veldzicht/Componist v.d. Römer). Netop denne linje, som går tilbage til Baroness v. Veldzicht, siges at være en af de mest kendte og anerkendte hoppelinjer i Holland - det er bl.a. på baggrund af hendes døtre og børnebørn. Derfor var glæden stor, da vi fik grønt lys til at købe hende. Avéla er en smuk hoppe med lange linjer, smukt hoved og masser af hår. Vi glæder os til at sætte hende ind i avlen til næste år, men ikke mindst til hendes afkom efter hingsten Historie v.d. Beldschuur, som hun har med i maven fra Holland.  

Samlet highlights fra sæson 2016
  • MacCloud godkendt avlshingst i Älmhult, Sverige

  • 2 stk godkendte avlshopper ved årets hoppekåring 2016

  • 4 x fløjpladser, hvoraf 2 til afkom af egen avl.

  • 2 x 2. pladser til afkom af egen avl. 
     

Vi er utrolig stolte af året der gik 2016 - et år med mange gode oplevelser, shows samt indkøb.
Vi ser med spænding og forventning frem mod en ny sæson, hvor vi allerede nu har mange spændende planer i støbeskeen. 

Til slut vil vi gerne ønske jer alle - venner og bekendte, tak for et godt år med mange gode minder og oplevelser sammen med jer. Det er disse minder og oplevelser, som får det hele til at give mening, og som er med til at drive ''værket''. 

Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår til alle vores kære venner i foreningen. På gensyn i 2017. 

To all our friends, in Denmark and the rest of Europa, thank you very much for the memories and experiences with you in 2016. For us, it has been a great season with many good memories with you. Thank you all for the time, we spend together in this year. We hope that, 2017 will bring further more. 
MERRY CHRISTMAS and HAPPY NEW YEAR.

De bedste julehilsner fra
Martin og Kathrine

bottom of page