top of page

GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR
MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR

Tiden går, klokken slår.

Endnu et år der snart forgår.
Alt der gik godt, alt der gik skidt

-  Formede året der snart er kvit. 
Med os vi fik, året der gik med minder som ej forgår.  

Som indledningen beskriver så er endnu et år snart forbi,og inden vi får os set om, skriver kalenderen 2014. For en gang skyld, er vi i år tidligt ude med et tilbage blik på det forgangne år. Det skyldes at jeg(Martin) rejser til Australien med en god kammerat fra midten af december til slutningen af Januar. Jeg glæder mig til halvanden måneds juleferie, med fede oplevelser i bagagen. 

 

For os startede året stille og roligt - med forspændingskursus i Skive arrangeret af Lokalområde Vestjylland. Vi deltog med Odessa, fik god og kyndig vejledning af Anders Andersen som underviste os. En dejlig lærig dag med gode shetlandsvenner. 

 

Jeg(Martin) deltog også på eksteriørkursus i starten af året som var arrangeret af Avlsforeningen for shetlandsponyer i Danmark. Et rigtig spændende kursus som forløb over 3 lørdage med en god blanding af praktisk og teoretisk undervisning.

 

På det første kursus underviste Ole Pårup og Poul Andersen os i shetlandsponyens histrorie og oprindelse, samt shetlandsponyens eksteriør. 2 gang underviste Else Enemark. Else er dommer og uddannet dyrlæge, så hun havde en god baggrund for at undervise  os i shetlandsponyens anatomi. 3 gang havde vi besøg af en yderst dygtig og kompetent beslagsmed som underviste os i hove og benstiller, samt hestens bevægelse.

 

På alle kursusdage havde vi praktisk undervisning i ridehuset, hvor vi i små hold skulle bedømme nogle forskellige ponyer og give dem karaktestik.

Alt i alt et spændende og lærigt kursus som gav en god grundviden om shetlandsponyens eksteriør og bedømmelse heraf. 

 

Vi har i året der er gået også tilført vores stutteri to spændende hingstelinjer, idet Belesta er bedækket og scannet drægtig med Sibrand van't. Hoogeland. Sibrand er efter den hollandske champion hingst Libero v.d. Herstraksestraat, og ud af den en helt fantastisk moderlinie efter Odette v.d. Römer. Odette tilhører en af de bedste hoppelinjer i Holland, og har leveret mange gode afkom. Her kan bl.a. nævnes Garrol v.d. Römer som er Hollandsk champion i 2004 og Django v.d. Römer som har leveret mange fine afkom. 

 

Tak til Stutteri Hesseldal v/ Betina Retvig fordi vi  fik lov, til at bringe Sibrand ind i vores fremtidige avl. 

 

Derudover har vi haft den udsøgte fornøjelse, at have Bart v.d. Reutersweide på station i sensommeren 2013 og starten af 2014. 


Bart har helt fantastiske resultater med sig fra showringen - her kan bl.a. nævnes kåring i 1.Kl. & Reserve Champion, samt Sjællandspræmie hingst på Roskilde Dyrskue med 24 point. Bart er efter Shadow v. Droika som igen går tilbage til Libero v.d. Herstraksestraat, der ligger som farfar. Moderlinjen går tilbage til den velrenomerede hingst Octaff v.d. Römer. Endvidere indeholder Bart's afstamning rigtig mange dyr som har opnået flotte resultater i showringen, såvel som i avlen. Her kan bl.a. nævnes ''preferent'' og ''kroon preferent''.

 

Bart har gået i stod med vores Odessa, men desværre blev hun ikke i fol trods flere forsøg. Rigtig øv da vi havde set rigtigt meget frem til denne kombination. Desværre går alting, ikke som man selv gerne vil, så vi må glæde os over at vi har muligheden igen, i det tidligere forår 2014, hvor vi endnu har den skønne'skønne Bart på station.

 

 

I efteråret fremstillede vi Bart til årets Oktobershow i Billund arrangeret af Helle Jørgensen, og Lisbeth Grove. Dagens resultater var dog heller ikke at forglemme. Bart fik en fin 2. plads i et stærkt hold hingste på 6 stk. kun overgået af den ''norske konge'' Bjørnen af Bergli. I Championatet fik vi en fin 5 plads og modtog ærespræmie. En veltilrettelagt dag, hvor der var styr på alt til mindste detalje.

 

 

August måned bød på følskue med Skovgaard's Bon Jovi. Vi havde en dejlig dag. med fine resultater som vi er rigtig glade for. Bon Jovi modtog 38 point, og endte som nummer 4 i BIS-Finalen. Derudover blev jeg(Martin) dagens bedste mønstrer, og både jeg og Bon Jovi modtog ærespræmie på dagen. 
Ud fra dagens præstation var vi rigtig glade og tilfredse med resultatet. Vi var faktisk ret enige i dommernes beskrivelse af ham. Beskrivelse kan ses på hans egen side. 

 

Aulum Dyrskue startede ud med massere af regn. Vi havde valgt at tage Belesta med og stillede hende blandt 3 goldhopper. Dommerne var i år Merethe Henriksen og Jette Møller. Kathrine fik leveret en rigtig fin mønstring, og Belesta fik vist hendes kvaliter for dommerne. Det faldt i god smag hos dommerne, hvorfor de kvitterede med FLØJPLADSEN, 24 POINT SAMT ÆRESPRÆMIE. Desuden blev Belesta også bedste shetlandshoppe på dagen. Det gjorde dagen en helt del bedre, da vi glemte at det regnede, og inden vi fik set os om kom solen også frem. 
Vi er så glade for denne fantastiske hoppe.  

 

 

 

I slutningen af August måned deltog vi i toppekørselsstævne med Belesta. Stævnet var arrangeret i forbindelse med Hesten i Fokus på Skive Trav - en god og hyggelig dag i det vestjyske med hesteaktiviteter for enhver smag! 

 

Både Kathrine og jeg stillede op i shetlandsklassen, og endte på henholdsvis 3. pladsen(Martin) & 4. pladsen(Kathrine). Vi synes vi fik kørte et par fine gennemkørsler, hvor vi begge fik forbedret tiden fra 1. til 2. runde.

 

En af årets største begivenheder, var for vores vedkommende Materialprøven. Vi fremstillede Skovgaard's Billinto for vogn, og fik aflagt en fin prøve med et BESTÅET resultat, hvilket vi selvfølgelig er stolte af.  Vi fik en bestået prøve med 2. præmie og fik bl.a. 10 for ekvipagens stand, tilpasning og harmoni. 

 

 

 

 

 

 


Desværre var opvarmningsbanen tung, og tog noget af den ''bedste'' energi fra ham så vi manglede lidt fremdrift under fremstillingen. Opvarmningen og hans endnu ''unge alder'' taget i betragning så er vi rigtig godt tilfredse med dagens resultat.

 

Det var en stor dag for os, idet at Billinto er første afkom af egen avl som skal fremstilles til en kåring - og derfor var det selvfølgelig spændende om vi ville bestå dagens test. Inden længe starter de første forberedelser frem mod kåringen i Maj 2014, hvor vi må se om Billinto  kan opnå ''LICENS FOR LIFE''. 

 

 

Jeg(Martin) sidder jo fortsat med i Lokalområde bestyrelsen, og Kathrine blev ved efterårets medlemsmøde også valgt ind, så vi nu skal supplere hinanden i det fremtidige foreningsarbejde. Et spændende samarbejde, som suppleret godt op af Susanne Dahl & Nina Thybo.

 

Hoppe- og hingstekåringerne har også været en del af årets aktivitetskalender. Vi var ved begge årets kåringer at finde som tilskuer, og ved hoppekåringen havde vi æren, af at hjælpe Steffen & Serina Juel med deres skønne hopper som ovenikøbet klarede sig fortrinligt. 

 

 

Når vi ser tilbage på året som helhed, har det været et år med mange dejlige oplevelser - ikke mindst med ponyerne, med også med deres respektive ejere. 

Vi har deltaget på flere shows med fine resultater gennem året, men rent avlsmæssigt har det været lidt sløjt. Vi håber at kunne tage revance i det kommende år. 

 

Vi vil gerne slutte årets tilbageblik af med at takke alle vores dejlige shetlandsvenner for mange gode oplevelser og snakke i året der er gået. 
Vi ser frem til mange flere i det kommende år.

bottom of page