top of page

GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR
MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR

Endnu et spændende år er snart ved at være forbi. Vi er nu godt i gang med årets sidste måned, og inden vi får os set om er det juleaften. Den første sne har lagt sig tungt over Danmark og kulden har gjort sit indtog - det betyder at vi nu er godt i gang med vinterfodringen og ponyerne er varmt klædt på.

 

Året startede med at vi i februar måned solgte vi vores 1 års hingst Skovgaard's Billinto til Boris Christensen i Skave. Et trykt og hestekyndigt hjem kun ca. 15 km fra hvor vi selv bor. 

 

Af køreaktiviteter har vi deltaget i toppekørselskursus med Kurt Pedersen, MKS. 

En hyggelig dag med gode shetlandsvenner hvor vi fik nogle gode råd og fif til at køre toppekørsel. Vi deltog med vores vallak Skovgaard's Knud.

 

 

Dernæst blev det tid for årets generalforsamling - en lang men god dag! Lidt anderledes var det dog for mit vedkommende(Martin) i år da jeg er kontaktperson for Lokalområde Vestjylland, og derfor skulle jeg fremlægge nogle forslag for vores område.  

 

I april måned fremviste vi Skovgaard's Billinto til føl og plagskuet i Skive. Billinto blev oprangeret som nr. 2 af 4 , og dagen forløb på bedste vis.

 

Skovgaard's Billinto under bedømmelse - endelig oprangeret som nr. 2 i holdet.  

 

D. 1 Maj meldte årets første og eneste føl sin ankomst. Et stort velskabt hingsteføl som har fået navnet Skovgaard's Bon Jovi. Som avler er folingstiden et af årets store højdepunkter. Det er her der bliver løftet sløret for det man som avler har gået og ventet et helt år på. 

Årets velskabte hingsteføl - Skovgaard's Bon Jovi, født sort men er blevet skimmel. 

 

Ved årets hingstekåring havde jeg(Martin) æren af at fremvise Hesseldals Garfield for Stutteri Hola. Garfield klarede sig over alt forventning og blev kåret på fløjen i 1 kl. med 42 point. Det er altid dejligt når man har trænet en hingst frem mod kåringen at den så klarer sig godt på dagen. 

 

Hesseldals Garfield - Netop kåret på fløjen i 1. KL.  

 

For os var en af årets største begivenheder foreningens hoppekåring. Vi fremstillede i år vores tysk importerede hoppe Abildores Odessa. Vi var meget spændte på denne store dag da det var her Odessa ligesom skulle bestå sin ''test'' , men det var også her vi fik afsløret om vores forventninger til denne hoppe blev indfriet. Frem mod hoppekåringen lagde 3 måneders intensiv træning, så hun kunne fremstå i topform til denne store dag.

 

En del af træningen foregik i ridehallen, dels for at lave noget bomarbejde,

men også for at vende hende til at være indendøre med ''farlige bannere'' mv. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som generalprøve til hoppekåringen fremviste vi Odessa til Lemvig Dyrskue. 

 

Om fredagen var vi taget afsted som turister for at se de unge hopper modtage deres kåring, men også for at se hvordan dommerne lagde linjen gennem dette års kåring. Efter at have overværet fredagens kåring skulle vi hjem og for at ligge sidste hånd på værket med træning samt klargøring. Lørdag morgen tog vi tidligt afsted - meget spændte på dagens bedømmelse.  Odessa skulle i 2. hold ældre standart hopper, og efter at kathrine havde leveret en god mønstring var tiden kommet til oprangering af holdet. Her blev Odessa til vores store overraskelse oprangeret på FLØJEN MED 43 POINT OG EN KÅRING I 1.KL. En kåring vi er super glade og tilfredse med. 

 

 Ankommet på kåringspladsen, og opvarmningen er i gang. Gad vide hvem der var mest nervøs - ejer eller pony?? 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mønstring i trav - her foran dommerne Anna Stevens & Ian Spence!

 

 

 

 

 

Belønnet med en kåring på fløjen med 43 point og en kåring i 1.Kl. 

Smuk som et stjerne skud. 

 

Efter en god og succesfuld kåring sendte vi Odessa direkte afsted til bedækning hos Stutteri Hjortholm. Vi havde i år valgt at gentage succesen ved at bedække med Sønderskovs Diskovery. En kombination som vi venter på med spænding. 

 

Årets bedækningsplaner - Abildores Odessa x Sønderskovs Diskovery 

 

Vi har i årets løb også deltaget ved føl og plagskuet i Hurup i efteråret, hvor vi fremstillede to hingsteafkom  - begge egen avl. I holdet for hingsteføl fremstillede vi Skovgaard's Bon Jovi. Det var hans debut show, men det tog han over alt forventning. Det resulterede i at han blev oprangeret som nr. 2 i holdet med 40 point, og dermed en rød sløjfe, hvilket gav ham en billet til hingstefinalen hvor han blev oprangeret blandt de 5 bedste. 

 

 

Skovgaard's Bon Jovi har her sin debut i skowringen.  

 

Over middag var det blevet tid til at fremvise Skovgaard's Billinto. Han skulle i holdet for de 2 årige hingste hvor han blev oprangeret på FLØJEN MED 41 POINT, OG MED ET 10-tal for typen. Helt fantastisk at stå der midt i ringen med et afkom af egen avl som blev så flot belønnet. Vi har altid synes at han havde en helt fantastisk type og racepræg, så vi var utrolig glade for at det også blev belønnet på bedste vis. Billjnto fik dermed en billet til hingstefinalen, og som om det ikke var nok blev han 2. BEDSTE HINGST på dagen, og der foruden modtog vi titlen som SKUETS BEDSTE KLARGJORTE! 

 

 Mønstring i trav - den ene mere koncentreret end den anden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skovgaard's Billinto - FLØJ, 41 Point og belønnet med et 10-tal for type.

En helt fantastisk oplevelse, som vi sent vil glemme..

 

 

 

 

 

Dagens præmiefangst - bevidner meget godt en dejlig dag! 

 

En helt fantastisk dag, som vi vil huske tilbage på. Det er altid dejligt når afkom af egen avl klarer sig godt på diverse shows! 

 

I Oktober måned var vi også repræsenteret ved årets Materialprøve i Jylland. Denne gang var det dog ikke med egne ponyerne, men vi havde sagt ja til at tag en hoppe i træning for Stutteri Skårup, samt en unghingst fra Stutteri Vihrsgården. Frem mod materialprøven var mange dage med intensiv træning gået, og dagen var endelig kommet hvor de skulle stilles til brugstest. Begge ponyer bestod deres prøve hvilket var det vi kom efter. Det var nyt for os at tage fremmede ponyer i træning frem mod materialprøven, men det var en spændende og udfordrende opgave som vi godt kunne finde på at gentage hvis tiden er til det! 

 

Fremvisning af Virhsgårdens Pearl Presioso & Skårups Bella ved Materialprøven 2012!

 

I store træk har det for os været et succesfuldt år - dels på show- og kåringspladserne, men også folingssæsonen er gået uden problemer. Det har været et år med mange gode og sjove oplevelser med skønne ponyvenner som vi sætter stor pris på. Vi håber at det kommende år må give anledning til nye eventyr, og gode oplevelser. 

 

Efterår hos Stald Skovgaard anno November 2012. Billederne er kort før sneen lagde sig over Danmark. 

 

Til slut vil vi gerne takke jer alle sammen for et fantastisk dejligt år. Tak for alle de oplevelser vi har delt med hinanden. Tak for mange hyggelige og sjove timer rundt omkring. Med ønsket om at 2013 må blive et ligeså godt år!

349612cabdaf9e924abf8c52f913056e
349612cabdaf9e924abf8c52f913056e
press to zoom
80e04d1de735e03b6c43790995d7846d
80e04d1de735e03b6c43790995d7846d
press to zoom
77fd9b41d6c0cc5d377032d51b045403
77fd9b41d6c0cc5d377032d51b045403
press to zoom
1650a966689963c501578abe372292f5
1650a966689963c501578abe372292f5
press to zoom
bottom of page